Helse og Sykdom
Helse Og Sykdom

Er røkt smakstilsetning av baconbiter glutenfri?

Svaret er:det kommer an på

Gluten er et protein som finnes i hvete, rug og bygg. Røkt smakstilsetning i seg selv inneholder ikke gluten, men det er mulig at baconbitene som brukes i smakstilsetningen kan ha blitt behandlet i et anlegg som også behandler glutenholdige produkter, eller kan ha vært kryssforurenset med glutenholdige ingredienser. Det er viktig å sjekke ingredienslisten til den røkte smaken for å sikre at den er glutenfri. I tillegg er det viktig å kontakte produsenten for å bekrefte at baconbitene som brukes i smakstilsetningen ikke har blitt behandlet i et anlegg som også behandler glutenholdige produkter, eller ikke har blitt krysskontaminert med glutenholdige ingredienser.

Opphavsrett © Helse og Sykdom Alle rettigheter forbeholdt